Vi ställer oss mycket tveksamma till hur den styrande majoriteten i Piteå använder våra skattepengar.  Vi är därför ytterligt betänksamma till att Britt Fäldt (v) överhuvud taget kan tänka sig ge bort kommunal mark – parkeringen vi ICA. Britt Fäldt är ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden och skall fokusera på det uppdraget.

Vi menar att Piteå inte skall involvera sig i tveksamma nätverksprojekt. Styrgruppen för ”energiprojekt” som Piteå av en märklig anledning är medlem av resulterar nu i att Britt Fäldt med flera åker till An Giang för att därefter turista i Hanoi och norra Vietnam.

An Giang är en provins i Vietnam som ligger i den västra delen av Mekongdeltat, mellan floderna Tien Giang och Hau Giang vid gränsen mot Kambodja. An Giang är en utpräglad jordbruksbyggd där man huvudsakligen fokuserar på ris och fisk i näringskedjan, speciellt för att kunna utnyttja risavfallet till energi. Deras tjänstemän har redan kunskapen av att bearbeta avfall och använda sig av förnybar energi.


Lars-Olof Persson, Maria Widman, Peter Roslund, Åsa Wikman and Krister Vikström in front of the communist headquarters in Ho Chi Minh City 2012

Vi menar att varken politiker eller tjänstemän har sådan kunskap som är relevant för An Giang. Vi tycker att man skall dra sig ur detta samverkansprojekt och överlåta fortsättningen till organisationer i Sverige, EU och Vietnam som också nu deltager och har relevant kunskap. Vi ser ett fortsatt deltagande som förtäckta turistresor. Vi ser ingen nytta för Piteås invånare med ett fortsatt deltagande.

Ris och dess avfallsprodukter för energi

2014

https://www.pitea.se/contentassets/9080270e33784ba68165b4857d0aae30/report-from-visit-in-an-giang-2012.pdf

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=an%20giang

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Energiprojektet+PIte%C3%A5+%2B+AN+Giang